To eat is a necessity but to eat intelligently is an art – La Rochefoucauld

Bonett

Posted on decembrie 31, 2018 | in Desert | by

Bonett


Ingrediente:
4 oua
120 g zahar
50 g cacao
500 ml lapte cald
120 g biscuiti amaretti
20 ml rom (se poate inlocui cu cognac sau espresso)

Pentru caramel:
120 g zahar
50 ml apa
1 tava de cozonac sau chec

Mod de preparare:
Pentru caramel, adaugati zaharul si apa in forma de cozonac si puneti pe aragaz la foc mic, amestecand pana ce zaharul e topit, dupa care nu mai amestecati. Lasati pe foc pana ce zaharul topit prinde o culoare maronie de caramel.
Luati de pe foc si rotiti tava astfel incat zaharul caramelizat sa imbrace peretii tavii.
Lasati la racit.

Preincalziti cuptorul la160°.
Zdrobiti biscuitii amaretti.
Intr-un bol, bateti ouale cu zaharul pana ce zaharul este topit si rezulta un amestec usor si pufos. Adaugati laptele si amestecati din nou.
Adaugati biscuitii amaretti, praful de cacao dat prin sita si romul. Amestecati, apoi adaugati acest amestec in tava de cozonac peste caramelul racit si dati la cuptor aprox. 1 ora.
Lasati la racit, apoi dati la frigider cel putin 4 ore inainte sa scoateti din tava si sa serviti.

Comments are closed.

Tag Cloud