November 21, 2024
Ingrediente
• 3 lingurite miere (sau dupa gust)
• 2 linguri amidon de porumb
• 1 3/4 cani lapte
• 1 ou
• 1/2 cana piure de dovleac copt
• 1 lingurita esenta de vanilie
• 1 lingurita scortisoara
• ½ lingurita nucsoara macinata
• Frisca
• Nuci caramelizate pentru ornat (optional)
Mod de preparare
Amestecati oul batut si mierea cu laptele intr-o craticioara si apoi puneti pe foc si aduceti la punctul de fierbere. Adaugati apoi amidonul, care a fost amestecat in prealabil cu cateva linguri lapte. Amestecati cu ajutorul unui tel pentru a nu se forma cocoloase. Fierbeti timp de 1 minut si apoi luati jos de pe foc.
Amestecati piureul de dovleac cu esenta de vanilie, scortisoara si nucsoara. Adaugati treptat amestecul de dovleac in amestecul de lapte. Puneti din nou pe foc pentru 3 minute, amestecand mereu, avand grija sa nu fiarba. Puneti budinca in forme si dati la rece.
Serviti cu frisca si nuci caramelizate.
Nuci caramelizate
1 cana nuci tocate marunt
2 linguri miere
Un varf cutit de sare
Puneti mierea cu sarea intr-un bol la microunde pentru aproximativ 20 secunde sau pana mierea se subtiaza. Adaugati nucile in bol amestecand ca toate nucile sa fie acoperite de miere. Puneti nucile intr-o tava cu hartie de copt si dati la cuptor pentru aprox. 15 minute. Lasati sa se raceasca.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.