November 21, 2024
Ingrediente:
500 g dovleac, dat pe razatoare
4 oua
100 g zahar
100 g pesmet
25 g unt
1 lingurita scortisoara
putina nucsoara
un varf cutit de sare
1 plic praf de copt
1 forma rotunda de aprox 25 cm
Mod de prepapare:
Intr-un bol, bateti albusurile cu zaharul, apoi adaugati galbenusurile, untul, scortisoara, nucsoara, sarea, pesmetul si praful de copt. Amestecati pana se incorporeaza dupa care adaugati aceasta compozitie peste dovleacul ras. Amestecatiprin rasturnare si apoi turnati amestecul intr-o tava rotunda unsa si tapetata cu faina.
Dati la cuptor la 180°C aprox. 45 minute, sau pana se rumeneste usor si se desprind marginile.
Puteti face si testul cu scobitoarea sau un bat de chibrit.
Se serveste cu zahar pudra deasupra!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.