December 14, 2024
Ingrediente:
Aluat:
400 g faina
200 g unt
200 g smantana
coaja si zeama de la o lamaie
1 plic praf de copt
1 ou + 1 galbenus
1 varf de cutit de sare
50 g zahar pudra
1 plic zahar vanilat
Umplutura:
aprox. 1 kg dovleac ras
2 cesti zahar
1 lingurita scortisoara
1 plic zahar vanilat
miez de nuca maruntit –optional
1 tava de aprox. 25 x 35 cm
Mod de preparare:
Untul moale se amesteca cu zaharul pudra, dupa care se adauga pe rand galbenusul si oul intreg, amestecand pana se incorporeaza. Se adauga apoi smantana, sarea, coaja si zeama de lamaie, zaharul vanilat si la urma faina impreuna cu praful de copt. Se amesteca fara sa se framante. Va rezulta un aluat omogen, nu prea tare, care sa da la frigider 30 de minute.
Intr-o cratita mare se caleste dovleacul ras impreuna cu o cescuta de apa, amestecand mereu sa nu se prinda. Dupa ce s-a inmuiat putin dovleacul, se adauga zaharul, scortisoara si zaharul vanilat. Se mai lasa cateva minute, dupa care se ia de pe foc.
Scoatem aluatul din frigider si il impartim in doua.
Intindem prima foaie direct pe hartia de copt, pe care apoi o vom transfera in tava.
Adaugam umplutura de dovleac (si miezul de nuca), peste care vom intinde cea de a doua foaie de aluat. Intepam foaia cu furculita si apoi dam la cuptor la 170°C aproximativ o ora, sau pana cand se rumeneste.
Se lasa sa se raceasca in tava, se pudreaza cu zahar si se feliaza.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.