To eat is a necessity but to eat intelligently is an art – La Rochefoucauld

Burger de hrisca

Posted on februarie 3, 2017 | in Fel principal | by

Burger de hrisca, fasole rosie si sfecla

Burger de hrisca
Ingrediente
1 sfecla rosie, de marime medie, fiarta si data pe razatoarea mica
1 cana hrisca
1 cana fasole boabe rosie fiarta
1 ceapa rosie tocata marunt
4 prune uscate tocate marunt
putina faina de ovaz
boia de ardei afumata, chimen macinat, sare, piper, cimbru uscat
cateva linguri de ulei pentru prajit
Sos: 1 iaurt
½ catel usturoi dat pe razatoare
patrunjel verde tocat

Mod de preparare:
Fierbeti hrisca in apa cu sare, la foc mediu, aproximativ 20 de minute pana isi dubleaza volumul. Dupa ce a fiert strecurati si lasati la racit.
Zdobiti fasolea cu ajutorul unei furculite. Nu trebuie transformata in piure.
Daca doriti, puteti adauga hrisca fiarta, fasolea, sfecla fiarta, ceapa si prunele in robotul de bucatarie pentru a le marunti, avand grija sa nu le transformati in pasta.
Ingredientele maruntite adaugati-le intr-un bol, condimentati cu boia afumata, aprox. 1 lingurita chimen macinat, cimbru, sare si piper. Condimentele adaugati-le dupa gust. Omogenizati amestecul si dati la frigider aproximativ 2 ore.
Scoateti amestecul de la frigider si incepeti sa formati burgeri de marimea dorita. Eu am folosit aprox. 1 ½ lingura pentru 1 burger. Daca considerati necesar adaugati si cateva linguri de faina de ovaz (sau alt tip de faina).
Intr-o tigaie de teflon adaugati 1 lingurita ulei in care prajiti aprox. 4 burgeri. Dupa cateva minute, intoarceti burgerii si mai lasati la prajit inca cateva minute pana se rumenesc.
Scoateti burgerii prajiti pe servetele de bucatarie pentru a se absorbii excesul de ulei.
Pentru urmatoarea transa procedati la fel, adaugati in tigaie o lingurita ulei si apoi burgerii si prajiti pe ambele parti pana se rumenesc.
Serviti cu sos si salata proaspata de legume.

Comments are closed.

Tag Cloud