To eat is a necessity but to eat intelligently is an art – La Rochefoucauld

Chec aperitiv cu ciuperci

Posted on ianuarie 11, 2020 | in Aperitive | by

Chec aperitiv cu ciuperci
Ingrediente:
Tava de chec
5 oua
2 conserve de ciuperci de 400 g
1 ceapa alba tocata marunt (sau 2 legaturi ceapa verde)
1 lingura ulei
1 legatura marar proaspat tocat marunt
1 legatura patrunjel verde tocat marunt
5 linguri de faina
150 g cascaval ras
Sare, piper

Mod de preparare:
Ungeti tava de chec cu ulei si tapetati-o cu faina.
Preincalziti cuptorul la 180°C.
Se scurg ciupercile de lichid si se taie marunt.
Intr-o tigaie se caleste ceapa tocata intr-o lingura de ulei, dupa care se adauga ciupercile si se mai lasa la calit aprox. 1 minut. Lasati la racit.
Dupa ce s-au racit, adaugati ciupercile si ceapa calite intr-un bol si amestecati-le cu mararul, patrunjelul si cascavalul.
Intr-un alt bol bateti albusurile spuma, adaugati galbenusurile, sare, piper, apoi pe rand incorporati cele 5 linguri de faina. Adaugati spuma peste amestecul de ciuperci si omogenizati cu ajutorul unei spatule executand miscari de jos in sus, astfel incat sa nu se lase spuma.
Introduceti compozitia in forma de chec si dati la cuptor pana se rumeneste la suprafata (aprox. 40 minute). Puteti verifica daca s-a copt cu ajutorul unei scobitori.

Comments are closed.

Tag Cloud