November 23, 2024
2 conserve de 400 g fasole boabe*
1 buc. salata verde
2 legaturi loboda –optional
1 legatura marar
2 morcovi, tocati marunt
1 radacina mai mica de patrunjel, tocata marunt
1 felie radacina telina, tocata marunt
1 ceapa alba, tocata marunt
2 linguri pasta de rosii
sare, piper
aproximativ 3 litri apa
1 lingura ulei
*Se poate folosi si fasole uscata, dar atunci dureaza mai mult
Mod de preparare
Intr-o oala adaugati 1 lingura de ulei si caliti ceapa, morcovii, telina si patrunjelul pana incep sa se inmoaie. Dupa ce s-au inmuiat legumele, adaugati loboda si salata verde, spalate in prealabil si taiate bucati mari si mai lasati la calit aprox. 1 minut amestecand mereu. Adaugati apa, asezonati cu sare si piper si dati la fiert la foc mediu. Cand incepe sa fiarba adaugati si mararul tocat marunt. Dupa ce legumele sunt fierte adaugati si fasolea (clatita in mai multe ape) si cele 2 linguri cu pasta de rosii. Mai lasati sa dea cateva clocote, apoi opriti focul.
Se poate servi cu mamaliguta cu branza si ceapa verde, fiind o reteta de primavara.
Aceasta ciorba este foarte buna si rece.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.