To eat is a necessity but to eat intelligently is an art – La Rochefoucauld

Dorada la cuptor

Posted on iunie 25, 2017 | in Fel principal | by

Dorada la cuptor


Ingrediente

1 dorada
cateva rosii cherry taiate sferturi
3 catei de usturoi
1 ardei iute taiat marunt
1 felie lamaie
cateva fire de patrunjel verde tocate grosier
sare, piper
2 linguri ulei
vin alb sec (aprox. 100 ml)

Mod de preparare
Curatati si spalati bine pestele. Asezonati pestele cu sare piper atat pe exterior cat si pe interior. In interiorul pestelui adaugati o felie de lamaie.
Intr-o forma termorezistenta adaugati cele 2 linguri de ulei si asezati pestele, legumele si dati la cuptorul incins la 200°C. Dupa aproximativ 15 minute adaugati vinul si mai dati la cuptor pentru inca 15 minute, sau pana cand pestele este facut.

Din legumele coapte puteti face un sos care sa completeze pestele,doar mixandu-le. In acest caz ar fi de preferat sa folositi o cantitate mai mare de legume. Asezonati dupa gust.

Comments are closed.

Tag Cloud