To eat is a necessity but to eat intelligently is an art – La Rochefoucauld

Drob de miel

Posted on aprilie 20, 2017 | in Aperitive, Fel principal | by

Drob de miel

Ingrediente:
aprox. 1kg maruntaie de miel (ficat, inima, plamani, rinichi, splina)
1 ceapa mare alba, tocata marunt
1 lingura ulei
2 legaturi ceapa verde, tocate marunt
3 oua batute
2 legaturi patrunjel verde, tocate marunt
1 legatura marar, tocata marunt
1 felie de paine inmuiata in lapte
sare, piper
unt pentru uns tava
1 tava de chec/cozonac
3 oua fierte tari
1 ou batut

Mod de preparare:

Spalati bine maruntaiele de miel cu apa rece, taiati-le in bucati mici si puneti la fiert aproximativ 30 de minute in apa cu putina sare. Dupa ce s-au fiert, scurgeti de apa si lasati sa se raceasca, apoi dati-le prin masina de tocat carne (eu le-am tocat cu ajutorul robotului de bucatarie) .
Caliti ceapa alba intr-o lingura de ulei pana se inmoaie apoi adaugati si ceapa verde si mai lasati pe foc aproximativ 1 minut.
Intr-un bol amestecati maruntaiele tocate, ceapa calita, 3 oua batute, felia de paine, mararul, patrunjelul verde, sare si piper.
Ungeti o tava de chec cu unt, in care adaugati jumatate din amestecul pentru drob, asezati in centrul formei cele 3 oua fierte tari si curatate de coaja si apoi adaugati restul amestecului. Ungeti cu ou batut si dati la cuptorul preincalzit la foc mediu (180°C) aproximativ 45 de minute, sau pana se rumeneste si se desprinde de pe marginile formei.

Comments are closed.

Tag Cloud