To eat is a necessity but to eat intelligently is an art – La Rochefoucauld

Drob vegetarian

Posted on aprilie 18, 2014 | in Fel principal | by

Drob vegetarian

Drob vegetarian

Drob vegetarian

Ingrediente:

Orez si linte:
2 cani orez basmati
2 cani linte
½ lingurita sare
1 foaie dafin
4 cani apa

Nuci:
2 cani migdale
2 cani nuci

Legume:
30 g ciuperci uscate
2 cani apa calda pentru inmuiat ciupercile
1 praz taiat marunt
2 tulpini telina taiate marunt
1 ceapa rosie toccata marunt

Condimente:
1 lingurita chilli
4 catei usturoi dati pe razatoare
1 lingurita sare
1 lingurita nucsoara macinata
piper

½ cana vin rosu
2 cani fulgi de ovaz
2 oua

Mod de lucru:

1. Puneti la fiert orezul si lintea in apa cu sare si foaia de dafin pentru aproximativ 20 minute la foc mic.
2. Rumeniti usor nucile si migdalele intr-o tigaie la foc mediu, inainte de a le macina.
3. Adaugati ciupercile uscate intr-un bol peste care turnati 2 cani apa calda. Lasati sa se inmoaie.
4. Tocati marunt prazul, telina si ceapa si caliti-le intr-o lingura de ulei

Dupa ce ati pregatit ingredientele va puteti apuca de drob.
Intr-un bol amestecati orezul si lintea (strecurate si din care ati indepartat foaia de dafin) cu nucile si migdalele macinate, ciupercile, legumele calite, ouale, condimentele, vinul si fulgii de ovaz. Cu ajutorul blenderului sau a robotului transformati amestecul intr-un piure. Asezonati cu sare si piper daca mai este nevoie.
Adaugati piureul rezultat intr-o forma tapetata cu hartie de copt.
Dati la cuptor la 200°C aprox. 1 ora.

 

Comments are closed.

Tag Cloud