To eat is a necessity but to eat intelligently is an art – La Rochefoucauld

Focaccia cu mozzarela

Posted on aprilie 1, 2017 | in Paine/Aluaturi | by

Focaccia cu mozzarela

Ingrediente:
250 ml apa (la temperatura camerei)
50 ml ulei de masline extravirgin
1 lingurita sare
400 g faina
350 g mozzarella

Mod de preparare:
Intr-un bol amestecati 100 g faina, apa, uleiul si sarea.
Adaugati apoi si restul de faina, amestecand treptat.
Framantati aluatul cu mana aproximativ 10 minute sau pana cand devine moale si elastic.
Acoperiti cu folie alimentara si dati la frigider 2-3 ore.
Preincalziti cuptorul la 250°.
Ungeti o tava cu ulei. Eu am folosit baza rotunda a unei tavi de tort detasabila.
Impartiti aluatul in 4.
Intindeti o parte de aluat (celelalte 3 pastrati-le in bol acoperite cu folie) pe o suprafata presarata cu faina. Foaia de aluat trebuie sa fie foarte subtire, sa se poata vedea prin ea. Intindeti foaia in tava unsa cu ulei. Peste asezati bucatele de mozzarela si apoi inca o foaie subtire de aluat. Lipiti marginile apasand usor cu degetul. Taiati excesul de aluat care depaseste marginea tavii.
„Piscati” deasupra aluatul in mai multe locuri, astfel incat sa se formeze mici orificii care sa permita aburului sa iasa.
Ungeti focaccia cu putin ulei si presarati putina sare si dati la cuptorul incins aproximativ 7 minute sau pana devine rumena si branza se topeste.
Se taie in triunghiuri si se serveste.
La fel se procedeaza si cu restul de aluat ramas.

Comments are closed.

Tag Cloud