To eat is a necessity but to eat intelligently is an art – La Rochefoucauld

Mancare de hrisca

Posted on februarie 17, 2013 | in Fel principal | by

Mancare de hrisca

Mancare de hrisca

 

Ingrediente:

1 cana hrisca
1 ceapa tocata marunt
2 linguri ulei
½ ardei rosu taiat marunt
½ ardei verde taiat marunt
1 morcov taiat marunt sau dat pe razatoare
2 linguri pasta de rosii
1 lingurita cimbru
1 foaie de dafin
sare si piper

Mod de preparare:

Intr-o oala puneti 2 cani de apa la fiert cu 1 lingurita sare. Cantitatea de apa trebuie sa fie de 2 ori cantitatea de hrisca.
Spalati hrisca in 2-3 ape.
Cand apa incepe sa fiarba adaugati hrisca in oala, amestecati, acoperiti oala cu un capac si lasati hrisca la fiert la foc mic, pentru aproximativ 30 de minute, fara a amesteca. Verificati daca hrisca e fiarta. Ar trebui ca lichidul sa fie complet absorbit.

Intr-o craticioara caliti ceapa, ardeiul si morcovul in cele 2 linguri de ulei. Dupa ce legumele s-au inmuiat, adaugati cele 2 linguri pasta de tomate subtiate cu 100 ml apa, cimbrul, foaia de dafin, sare si piper. Lasati sa mai dea un clocot apoi adaugati hrisca fiarta si mai lasati putin pe foc.

Comments are closed.

Tag Cloud