November 21, 2024
Pachetele de foetaj cu spanac si branzeturi
Ingrediente:
2 foi aluat pentru foetaj (se poate folosi si aluat simplu)
1 ou batut
2 linguri ulei
1 ceapa alba, tocata marunt
1 lingurita miere + pentru servit
sare, piper
1 catel usturoi, dat pe razatoare
1 lingurita cimbru uscat
¼ lingurita nucsoara
1 lingurita piper rosu zdrobit
1 punga spanac tocat congelat (dezghetat si scurs de lichid)
1 ceasca mozzarella data pe razatoare
1 ceasca branza cheddar, dat pe razatoare
Mod de preparare:
Tapetati o tava cu hartie de copt si incingeti cuptorul la 200°C.
Intr-o tigaie adaugati cele 2 linguri de ulei, ceapa tocata si mierea si lasati pe foc mic pana se caramelizeaza usor, dupa care adaugati usturoiul, cimbrul, sare, piper, nucsoara si piperul rosu. Mai lasati pe foc aprox. 1 minut. Luati de pe foc si introduceti ceapa calita intr-un bol peste care adaugati spanacul si branzeturile, amestecati, gustati si mai asezonati daca considerati necesar.
Intindeti cele doua foi de aluat si taiati-le astfel incat sa rezulte din fiecare foaie cate 9 patratele aprox. egale. In total 18 patratele de aluat.
Pe mijlocul a 9 patratele de aluat, adaugati aprox. o lingura de amestec. Ungeti marginlile fiecareia cu ou batut si adaugati peste celelalte bucati de aluat. Presati marginile fiecarui pachetel cu ajutorul unei furculite. Apoi, cu ajutorul unui cutit, faceti 2 crestauri pe fiecare pachetel, ungeti cu ou batut si dati la cuptor pentru aprox. 30 minute, sau pana cand se rumenesc frumos.
Serviti caldute cu miere.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.