November 25, 2024
Ingrediente:
4 cani supa de legume
1 cana apa
2 crengute cimbru
3 frunze salvie
putin sofran
1 mana patrunjel verde tocat marunt
5 linguri ulei de masline
1 praz, partea alba si cea verde deschis taiata felii (frunzele de culoare verde inchis puneti-le deoparte)
200 g ciuperci champignon brune –palariile taiate felii subtiri
1 ardei rosu taiat cubulete
2 catei de usturoi dati pe razatoare
1 varza mica data pe razatoare sau taiata foarte fin
1 conopida mica sau broccoli
450g pastefusilli sau penne
1 cana vin alb
1 cana parmezan ras (pentru servit)
sare si piper
Incalziti supa de legume si apa intr-o oala la foc mediu. Adaugati cimbru, salvie, patrunjel, sofran, coditele de la ciuperci si frunzele de praz lasate deoparte. Aduceti la fierbere, apoi reduceti focul si mai lasati cateva minute.
Intr-o tigaie adanca incingeti 4 linguri ulei de masline la foc mediu apoi adaugati pastele nefierte si amestecati ca uleiul sa acopere toate pastele. Lasati la foc pana pastele incep sa se rumeneasca, adaugati vinul si amestecati pana aproape tot lichidul s-a evaporat, dupa care adaugati supa (strecurata in prealabil) si mai lasati pe foc pana cand pastele au absorbit aproape tot lichidul.
Intre timp, intr-o tigaie in lingura de ulei ramasa sotati prazul, ciupercile, ardeiul si usturoiul. Adaugati broccoli/conopida si varza, amestecati si continuati sa sotati legumele reducand focul. Lasati-le pe foc pana cand pastele sunt gata (aprox. 10 minute), apoi adaugati-le peste paste.
Adaugati in farfurii si serviti cu parmezan ras.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.