November 6, 2024
Ingrediente:
500 g branza de vaci
2 oua mari
150 g gris
1 plic zahar vanilat
50 g zahar
un varf de cutit de sare
coaja de lamaie
pesmet + zahar dupa gust
Smantana pentru servit
Mod de preparare:
Se amesteca toate ingredientele, astfel incat sa rezulte un aluat omogen. Se lasa aluatul sa stea aprox. 30 de minute, timp in care intr-o oala se pune apa la fiert cu putina sare.
Tot in acest timp, intr-o tigaie se rumeneste pesmentul la foc mic, amestecand mereu. Cand s-a rumenit se adauga zaharul, se mai lasa 1-2 minute si se ia de pe foc.
Se formeaza bile din aluat de aprox. 5 cm diametru. Bilele de aluat se adauga in apa clocotita si se lasa la fiert. Cand sunt aproape fierti se ridica la suprafata. Ii mai lasam vreo 2 minute, dupa care ii scoatem cu ajutorul unei palete (spumiere) si ii asezam direct in amestecul de pesmet. Rostogolim papanasii in pesmet pana sunt complet acoperiti, dupa care ii scoatem pe un platou.
Se servesc cu smantana!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.