November 21, 2024
Ingrediente:
1 lingura ulei
1 lingura unt
1 ceapa tocata marunt
½ lingurita chilli – optional
1 lingura cimbru
3 catei de usturoi taiati felii
1 cana orez arborio
1 cana piure de dovleac copt
60 ml vin alb sec
3 cani supa de legume
1 lingura salvie
¼ cana parmezan ras
Sare, piper
Pancetta cubulete
Rucola
Mod de preparare:
Pastrati supa fierbinte.
Intr-o tigaie cu fundul gros puneti untul, uleiul, ceapa, chilli, cimbrul si caliti totul timp de cateva minute. Adaugati usturoiul si mai lasati aprox. 1 minut, dupa care puteti adauga si orezul amestecand constant pana ce orezul devine translucid.
Adaugati vinul si piureul de dovleac amestecand mereu pana vinul este aproape complet absorbit. Acum este timpul sa adaugati primul polonic de supa fierbinte. Amestecati si lasati sa se absoarba din supa inainte de a adauga urmatorul polonic cu supa. Continuati sa adaugati supa treptat, amestecand dupa fiecare polonic. Trebuie sa obtineti o textura cremoasa. Luati de pe foc si adaugati parmezanul si salvia. Asezonati cu sare si piper. Daca risotto-ul este prea uscat mai adaugati supa, iar daca este prea lichid mai lasati-l putin pe foc.
Cand risotto-ul este pe jumatate gata, puteti trece sa prajiti pancetta. Intr-o tigaie, fara ulei, prajiti cubuletele de panceta pana devin usor crocante.
Se recomanda servirea imediata a risotto-ului; adaugati in farfurii presarand deasupra cubulete de pancetta si rucola.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.