November 24, 2024
Ingrediente:
1 kg pulpa de porc
1 lingurita sare
½ lingurita piper negru
85 g felii subtiri de prosciutto
5 crengute rozmarin (optional)
8 mere taiate sferturi
1 lingura unt
½ cana vin
Umplutura:
1 cana ciuperci tocate marunt
1 cana mere taiate marunt
400 g spanac
2 lingurite sare
2 linguri unt
1 cana ceapa tocata marunt
1 lingura usturoi maruntit
1 ½ lingurita cimbru uscata
1 ½ lingurita rozmarin uscat
2 linguri coniac
½ lingurita piper negru
250 g carne de porc tocata
Mod de preparare:
Spanacul se spală bine. Frunzele de spanac, fără codiţe, se opăresc în apă clocotită, pentru aproximativ 1 minut. Scurgeti si dati deoparte.
Incingeti untul intr-o tigaie si caliti ceapa pana se inmoaie, apoi adaugati ciupercile si merele si mai lasati la calit pentru aproximativ 5 minute. Adaugati usturoiul, cimbrul si rozmarinul si mai sotati aproximativ 1 minut. Adaugati coniacul si lasati pana se absoarbe tot lichidul. Asezonati cu sare si piper. Luati de pe foc si lasati sa se raceasca. Dupa ce s-a racit amestecati cu carnea de porc tocata.
Carnea de porc se taie astfel incat sa rezulte un dreptunghi, care sa se poata rula. Bateti usor carnea pana ce are o grosime de aproximativ 1 cm. Asezonati cu sare si piper. Peste carne asezati intai spanacul si apoi umplutura si rulati strans. Inveliti rulada in felii de prosciutto si apoi legati rulada pentru a nu se desface.
Preincalziti cuptorul la 200°C.
Asezati merele taiate sferturi intr-o tava termorezistenta.
Incingeti 1 lingura unt cu 2 linguri ulei de masline intr-o tigaie si rumeniti rulada pe toate partile si apoi asezati-o peste merele din tava. Adaugati vinul si ½ cana apa si dati la cuptor pentru aproximativ 1 ora. Dupa ce ati scos rulada din cuptor, lasati rulada sa stea aproximativ 20 minute inainte de a o felia. Serviti cu merele coapte.
Pofta buna.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.