November 22, 2024
Ingrediente:
30g unt
30 g faina
275 ml lapte
50 g parmezan
½ lingurita salvie
3 oua
320 g dovleac copt
50 g feta
1 lingurita patrunjel verde tocat
Sare s piper
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 200°C. Tapetati o tava de aprox. 30×20 cm cu hartie de copt.
Topiti untul intr-o craticioara, cand untul s-a topit complet, se adauga faina şi se amesteca. Dupa ce s-a incorporat faina in unt, se adauga laptele şi se amestecă incontinuu pana se ingroasa. Luati jos de pe foc, incorporati 40 g parmezan si galbenusurile.Asezonati cu sare si piper.
In alt bol bateti bine albusurile apoi incorporati-le in amestecul de mai sus. Asezati in tava de copt si dati la cuptor aprox. 30 minute.
Intre timp mixati dovleacul copt cu branza feta si salvia.
Dupa ce s-a copt rulada o rasturnam pe o alta foaie de copt si o lasam sa stea cateva momente.
Desprindem foaia de copt si intindem umplutura in strat uniform pe toata suprafata blatului apoi rulam cu grija de-a lungul blatului. Presarati parmezanul ramas si dat la cuptor pentru inca 5 minute.
Garnisiti cu patrunjel verde si serviti.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.