To eat is a necessity but to eat intelligently is an art – La Rochefoucauld

Salata de primavara cu orez si sparanghel

Posted on aprilie 22, 2017 | in Salate | by

Salata de primavara cu orez si sparanghel


Ingrediente:
2 cani orez fiert
1 legatura sparanghel taiat pe diagonala
1 mana mazare congelata
1-2 dovlecei taiati cubulete
1 ardei rosu si un ardei galben taiat cubulete
3-4 cepe verzi taiate felii
1 conserva mica de ciuperci
½ legatura patrunjel verde tocat marunt
zeama de lamaie
1 catel de usturoi dat pe razatoarea mica
ulei de masline
sare piper

Mod de preparare:
Intr-o oala puneti la fiert apa cu sare. Cand fierbe apa, adaugati sparanghelul si lasati la fiert timp de 3 minute. Scoateti sparanghelul intr-un bol cu apa rece.
In aceeasi apa in care a fier sparanghelul fierbeti si mazarea.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt adaugati legumele (dovleceii, ardeii si ceapa verde) , asezonati cu sare si piper, stropiti cu ulei de masline si dati la cuptor aproximativ 15 minute la 200°C.
Lasati legumele sa se raceasca putin, apoi amestecati-le cu orezul, sparanghelul, mazarea, ciupercile, patrunjelul verde, sare si piper.
Pentru dressing, intr-un bol adaugati usturoiul, zeama de lamaie si ulei de masline, amestecati si adaugati peste salata.

Comments are closed.

Tag Cloud