November 23, 2024
Ingrediente:
1 dovleac, taiat in jumatate si curatat de seminte
1 lingura ulei de masline
1 +1/2 lingurita sare
½ lingurita piper
½ lingurita boia afumata
1 cana nuci taiate grosier
3 cani supa de legume
3 linguri miere
½ cana parmezan
¼ cana smantana
Preincalziti cuptorul la 180° C. Stropiti interiorul jumatatilor de dovleac cu ulei de masline, ½ lingurita sare, ¼ lingurita piper si ¼ lingurita boia afumata. Asezati dovleacul pe o foaie de copt cu interiorul in sus si coaceti aproximativ 40 de minute. Dupa ce s-a copt, scoateti tava din cuptor si lasati dovleacul sa se raceasca putin.
Intre timp asezati nucile intr-o tava pe hartie de copt si coaceti-le aproximativ 10 minute.
Cu ajutorul unei linguri scoateti miezul dovleacului si adaugati-l in blender impreuna cu nucile coapte, mierea, supa de legume si restul condimentelor si mixati bine. Transferati apoi totul intr-o oala de marime medie si incalziti la foc mediu. Adaugati parmezanul si smantana si amestecati. Mai lasati cateva minute pe foc, amestecand continuu.
Serviti supa in boluri. Ornati cu 1 lingura smantana, bucati de nuca si boia afumata.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.