To eat is a necessity but to eat intelligently is an art – La Rochefoucauld

Tocana de legume pentru iarna

Posted on septembrie 23, 2012 | in Conserve/Muraturi | by

Tocana de legume pentru iarna

Ingrediente:

3 kg gogosari sau ardei capia
1 kg ceapa
1 kg morcovi
1 radacina telina de marime medie
2 kg rosii
250 g orez
3 catei de usturoi
1 legatura patrunjel verde
1 legatura frunze telina
500 ml ulei
Sare si piper

Mod de preparare:

Gogosarii se spala, se curata de seminte si se toaca marunt.
Morcovii, radacina de telina si ceapa se curata, se spala si se taie cubulete.
Rosiile se dau prin robot.
Orezul se fierbe pe jumatate.

Intr-un vas se incinge uleiul si se pune la calit ceapa, morcovii si radacina de telina tocate marunt.Dupa ce s-au inmuiat se adauga gogosarul, amestecam si mai lasam la calit pana se inmoaie si gogosarul. Se adauga apoi piureul de rosii; asezonam cu sare si piper. Cand legumele au fiert adaugam orezul si lasam pe foc pana ce orezul s-a fiert, adaugam usturoiul tocat marunt si verdeata (frunzele de patrunjel si telina) tocata.
Punem tocana fierbinte in borcane, pe care apoi le fierbem la bain-marie timp de 1 ora. Se lasa sa se raceasca in oala pana a doua zi, dupa care se depoziteaza in camara.

Comments are closed.

Tag Cloud