November 23, 2024
Ingrediente pentru o portie
1 kg vinete
¼ cana sare mare
3 catei de usturoi
1 mana patrunjel verde tocat
1 lingurita oregano uscat
1 lingurita boia
½ lingurita chilli
2 frunze de dafin
Otet de mere
Ulei de masline
Mod de preparare:
Spalati si curatati vinetele de coaja.
Taiati vinetele felii subtiri pe lungime, iar apoi in bastonase.
Intr-o strecuratoare asezati un rand de vinete, presarati sare ( fiecare bastonas de vineta trebuie sa fie atins de sare), apoi mai asezati un rand de vinete, adaugati din nou sare….
Asezati un bol sub strecuratoare, pentru a se colecta lichidul din vinete. Acoperiti strecuratoarea cu un prospop si lasati sa stea 24 ore.
Sarea va incepe imediat sa actioneze, astfel vinetele vor incepe sa se deshidrateze si sa-si piarda textura.
A doua zi presam bine vinetele pentru a elibera tot lichidul, apoi le asezam pe prosoape absorbante.
Asezati vinetele in borcane curate si uscate, apoi adaugati otet de mere pana ce vinetele sunt complet acoperite si lasati sa stea 2 ore.
Intre timp, intr-un bol amestecati usturoiul dat pe razatoare, patrunjelul, oregano, boia, chilli cu 5-6 linguri de ulei de masline.
Strecurati otetul de pe vinete, presand bine vinetele pentru a indeparta orice otet in exces.
Adaugati vinetele intr-un bol mare si adaugati peste amestecul de condimente cu ulei. Amestecati.
Asezati apoi amestecul in borcane (sterilizate in prealabil) impreuna cu frunze de dafin si adaugati ulei pana acoperiti vinetele. Inchideti borcanele si pastrati-le in camara.
Dupa 1-2 saptamani se pot consuma.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.