September 16, 2024
Ingrediente pentru ½ portie:
2 kg gogosari (sau 1 kg ardei capia si 1Kg gogosari)
0,7 kg ceapa alba
1 kg vinete coapte
500 ml bulion de rosii
400 ml ulei +100 ml
Foi dafin
Sare si piper
– cantitatile pentru o portie se gasesc la sfarsitul acestei retete (primita de la tusica Marioara din Alma D-veni)
Mod de preparare:
Se curata ceapa si se pune la fiert. Dupa ce au fiert se scurg si se maruntesc cu ajutorul robotului de bucatarie.
Intre timp se curata si gogosarii, se spala si se maruntesc in robot sau masina de tocat si se calesc aprox. o ora. Apoi se adauga ceapa (fiarta) si vinetele maruntite in robot si se mai calesc aproximativ o ora la foc mic amestecand mereu. Se adauga bulionul, sare, piper si foi de dafin si se mai lasa sa fiarba pana se ridica uleiul la suprafata.
Cand este gata, se adauga fierbinte in borcane spalate si sterilizate.
Intr-un vas mic se pun aproximativ 100 ml ulei la incins si cand este fierbinte se pune in fiecare borcan cu zacusca 1 lingurita de ulei (trebuie sa sfaraie in borcan). Puneti repede capacele peste fiecare borcan si apoi asezati-le in paturi pentru 24 de ore, apoi le scoateti si le depozitati in camara.
Reteta pentru 1 portie (de la tusica Marioara din Alma):
1,5 kg ceapa alba
5 kg gogosari (sau 3 kg gogosari si 2 kg ardei capia)
7 kg vinete proaspete (necoapte)
1 l ulei
1 l bulion,
sare, piper, foi dafin
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.