November 23, 2024
Ingrediente pentr o tava mare*:
9 oua
34 linguri zahar (16 pentru blat +18 pentru bezea)
18 linguri ulei
18 linguri lapte
25 linguri faina
1 lingurita praf de copt
1 plic zahar vanilat
2 linguri gris
cateva tije de rabarbar curatate si taiate in bucatele de aprox. 1 cm
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la foc moderat, aprox. 180°C.
Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina.
Pentru blat se amesteca 9 galbenusuri cu 16 linguri rase de zahar si zaharul vanilat. Se adauga apoi treptat uleiul amestecand continuu. Dupa ce uleiul s-a incorporat se adauga laptele, praful de copt si treptat faina.
Blatul se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Peste blat se presara cele 2 linguri de gris si apoi se aseaza bucatile de rabarbura. Se da la cuptorul preincalzit, aproximativ 25 de minute sau pana se rumeneste usor.
Intre timp, se bat spuma cele 9 albusuri cu 18 linguri rase de zahar.
Se scoate tava din cuptor si se toarna deasupra albusul spuma si se da din nou la cuptor pana se rumeneste bezeaua.
*Pentru o tava de marime medie se folosesc: 6 oua, 24 linguri zahar, 12 linguri lapte, 12 linguri ulei, 15 linguri faina, 1 lingurita praf de copt si un plic zahar vanilat.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.