November 23, 2024
Ingrediente
4 morcovi
1 telina mica + cateva frunze
2 radacini patrunjel
3-4 cartofi
1 dovlecel
2 ardei grasi
1 rosie
1 ceapa
Sare, piper
Conopida (optional)
1 lingurita unt
Pentru servire: patrunjel verde si seminte de floarea soarelui
Mod de preparare:
Morcovii, telina, patrunjelul, cartofii si ceapa se curata, se spala, apoi se taie cuburi.
Dovlecelul de curata de coaja si de samburi, se spala, apoi se taie cuburi.
Ardeii se curata de samburi, se spala si se taie cuburi.
Rosia se spala si apoi se taie cuburi.
Se pun toate legumele intr-o oala si se acopera cu apa cat sa le cuprinda,si se fierb cu sare si piper.
Dupa ce au fiert, se scurge apa si se pune deoparte (nu se arunca); se paseaza legumele cu mixerul vertical (sau in blender) impreuna cu untul apoi se adauga din apa in care au fiert si se subtiaza pana la cosistenta dorita.
Se gusta de sare si piper si daca trebuie se mai adauga.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.